Graspo CZ a HP PageWide T250 HD

Graspo CZ vstupuje do světa digitálního tisku s tiskovým strojem HP PageWide T250 HD

Tiskárna Graspo CZ nedávno vstoupila do segmentu digitálního tisku a dokončila instalaci digitálního tiskového stroje HP PageWide T250 HD. Ten má firmě pomoci rozšířit sortiment, zrychlit výrobu a využít trendy, jako je např. personalizace. Společnost Graspo se sídlem ve Zlíně je jedním z předních evropských poskytovatelů tiskových služeb. Zajišťuje vysoce kvalitní tisk knih, katalogů, zápisníků a diářů s věrnou reprodukcí barev. Mezi jejich kompletní služby patří také předtisková příprava, grafické návrhy a precizní knihařské zpracování s širokými možnostmi dokončujících úprav. Firma se vždy snažila spojovat poctivé polygrafické řemeslo s novými moderními technologiemi.

Až do července 2022 byla společnost Graspo ofsetovou tiskárnou. Hledala ale nové postupy a technologie, které by jí umožnily rozšířit nabídku produktů, proniknout do nových segmentů trhu, současně však také zrychlit a automatizovat výrobu. Navíc čelila skutečnosti, že zatímco její stávající ofsetové technologie jsou ideální pro velké zakázky, výroba menších zakázek se pohybuje na hranici rentability. Proto se rozhodla investovat do digitálního tiskového stroje HP PageWide T250, který jí při zachování stejně vysoké kvality i přesnosti výroby umožňuje uspokojit častou poptávku po malonákladovém tisku a personalizovaných zakázkách. Nový stroj tak dokonale doplňuje všechny stávající a fungující technologie ofsetového tisku ve společnosti Graspo.

Po instalaci digitálního tiskového stroje HP PageWide T250 využívá firma jeho flexibilitu nejen pro standardní knižní zakázky, ale také pro tisk propagačních diářů a zápisníků. Každý zákazník tak může mít diář nebo zápisník s vlastním kalendáriem i logem, případně s vlastní reklamní stránkou, a to i v případě menšího objednaného množství.

Nový tiskový stroj také zautomatizoval firemní výrobní procesy, čímž je zrychlil a zefektivnil. Díky standardizaci výroby je společnost Graspo schopná zajistit svým zákazníkům vysoký stupeň variability vnitřních knižních bloků. Prostřednictvím digitálního stroje HP PageWide T250 HD s integrovanou výrobní linkou a vysokorychlostní inkoustovou technologií může společnost Graspo jediným kliknutím vytisknout a svázat knižní blok od první do poslední stránky, a to vše s možností odlišné grafiky v každém kusu v nákladu. Digitální tiskový stroj HP PageWide T250 HD kromě toho umožňuje seskupovat malonákladové zakázky se stejnými specifikacemi do jedné, a ještě více tak zkrátit výrobní čas.

Možnost výroby malonákladových zakázek také znamená, že se společnost Graspo může zaměřovat na udržitelnost, která přestává být v tomto odvětví pouhým trendem a rychle se mění v naprostou nezbytnost. Při rozhodování byly stěžejními faktory nízká energetická náročnost tiskárny HP PageWide T250 HD, možnost použití vodou ředitelných barev a snížení množství odpadu při výrobě.

Originální inkousty HP na vodní bázi neobsahují žádné nebezpečné látky znečišťující ovzduší a jsou navržené tak, aby splňovaly regulační požadavky, díky čemuž společnost Graspo minimalizuje případné negativní dopady na životní prostředí.

Ředitel společnosti Graspo Štěpán Mudřík k této nejnovější investici uvedl: „Naší vizí bylo automatizovat výrobu, optimalizovat zásoby diářů a zápisníků, rychleji nabízet personalizované produkty – to vše ve vysoké kvalitě srovnatelné s ofsetovým tiskem.“ A pokračoval: „Jsme rádi, že jsme nákupem nového digitálního stroje s integrovanou výrobní linkou opět potvrdili své významné postavení nejen na českém trhu tiskáren, ale i mezi ostatními lídry v oboru.“

Společnost Graspo je skvělým příkladem toho, že investice do digitální tiskové technologie může mít pro podniky řadu výhod, a to i při současném zaměření na udržitelnost.