Revoluční řešení UVgel Wallpaper Factory od Canonu

Personalizované tapety pro domácnost i umělce. Canon chce ukázat převratné možnosti interiérového tisku

Obliba interiérových dekorací, které si zákazník může nechat zhotovit na míru a podle svých představ, v posledních letech závratně stoupá. Přispěl k tomu i digitální tisk s dostupnými možnostmi pro tapety, nástěnné malby a jiné velkoformátové dekorační prvky i při malých objemech a s bezkonkurenční rychlostí dodání oproti tisku analogovému. Revoluční řešení UVgel Wallpaper Factory od Canonu se navíc u svých tisků pyšní garantovanou stálostí barev, odolností a zdravotní nezávadností potvrzenou certifikáty, díky čemuž jsou tapety vhodné i pro použití v citlivých interiérech jako nemocnicích či školkách. Společnost Canon proto chystá kreativní kampaň s cílem dokázat, že mít vlastní tapetu kdekoliv je dnes snadnější než kdy dřív.

Jako lídr na trhu zobrazovací i fotografické techniky spolupracujeme s mnoha tvůrci, kteří se věnují interiérům. Ti se shodují, že poptávka po dekoracích, které by si klient nechal „ušít na míru“, stále stoupá. Dnes má Canon řešení, které přesně takovou poptávku dokáže uspokojit, chceme ho proto dostat ještě více do povědomí profesionálů z řad architektů, interiérových designerů nebo reklamních agentur, ale i široké veřejnosti,“ říká Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu ve střední Evropě.

Canon řešení nazvané UVgel Wallpaper Factory, v jehož srdci je digitální velkoformátová tiskárna Colorado 1650, oficiálně představil vloni, nyní je již díky instalacím ve firmách zaměřených na velkoformátový tisk blíže i českým zákazníkům. Společnost proto spouští kampaň nazvanou Interior Décor, v rámci níž chce teoretické parametry digitálních tiskových řešení ukázat v praxi.

Smyslem startující kampaně Canonu je představit inovativní schopnosti UVgel Wallpaper Factory a využití tohoto konceptu v interiérech na konkrétních instalacích. Ve spolupráci s PR agenturou My.cz oslovil Canon několik českých architektů a bytových designerů, kteří aktuálně plánují interiérové projekty a pro něž dekorace připravené na míru a v nejvyšší kvalitě znamenají přidanou hodnotu. Právě do segmentu architektury a bytového designu totiž UVgel Wallpaper Factory vstupuje jako katalyzátor změn. Kreativní možnosti, které se tvůrcům otevírají, jsou prakticky neomezené.

Díky svěžím nápadům designerů a architektů ukážeme naše tapety v reálných bytech, kancelářích, penzionech i mateřských školách, aby si každý mohl snadno představit, jak může vypadat prostředí, kde žije nebo pracuje. Navíc na všech těchto místech naplno využijeme toho, že UVgel kromě kvality vyniká také odolností tisku a pyšní se certifikáty zdravotní nezávadnosti. Ihned po vytištění jsou proto tapety vhodné pro instalaci mezi děti, které se často s novým školním prostředím a vybavením seznamují hodně zblízka,“ říká Kučmášová.

Canon se spuštěním kampaně Interior Décor zároveň vyzývá architekty, bytové designéry a další tvůrce ke spolupráci na projektech, které pomohou prezentovat možnosti tohoto řešení pro interiéry. „Necílíme jen na velké projekty, ale i na obyčejné lidi, kteří si chtějí prostě jen zkrášlit svůj domov, kde teď trochu nuceně tráví více času,“ uzavírá Eva Kučmášová z Canonu.

Řešení pro digitální tisk do interiérů

UVgel Wallpaper Factory je produkční řešení sestávající z několika komponent. V první řadě je to velkoformátová roll-to-roll tiskárna Colorado 1650. Dále podavač Jumbo Roll od společnosti Fotoba s vlastním pohonem, který je připojen k přední části tiskárny. Řezačka XLD 170WP rovněž od Fotoby a navíječ REW 162 společně zajišťují automatický ořez pružných médií na velikost a délku dle přání zákazníka.

Díky kombinaci velkoobjemového podavače s produktivitou tiskárny Canon a automatizací zákazník dosáhne nevídané výrobní kapacity bez nutnosti dohledu. Řešení UVgel Wallpaper Factory se ale týká i zákazníků, kteří již svou produkční sestavu mají a chtěli by ji pouze rozšířit a zefektivnit. Velkoformátové tiskárny Canonu totiž mají otevřenou strukturu rozhraní, díky čemuž má majitel možnost zvolit řešení pro vstup a výstup od různých dodavatelů,“ říká produktový manažer Canonu Peter Varga.

Pro produkci interiérových tisků je však klíčová zejména přesnost rozměrů a návaznost jednotlivých dílů, které Canon díky svému řešení garantuje, a také patentovaný inkoust UVgel. Mezi jeho největší výhody patří to, že pro jeho sušení není nutné teplo, takže při tisku na strojích Colorado nedochází ke zkroucení média. Výstupy jsou tak vždy stoprocentní a připravené k aplikaci.

Při produkci velkého objemu tapet skládajících se z více částí nabízí technologie UVgel maximální kontrolu každého tiskového bodu a přináší tak optimální konzistentnost barev při každém tisku, a to i když tisknete na různých strojích v různém čase. „Potřebujete tisknout jeden díl tapety nyní, ale další až třeba za několik měsíců či let? Při digitálním tisku to není žádný problém a s UVgelem zase máte jistotu, že barvy budou vždy stejné,“ říká Peter Varga.

Další výhody inkoustů UVgel:

  • Fotorealistická kvalita tisku téměř na jakékoliv flexibilní tiskové médium
  • Okamžité zaschnutí a vytvrzení
  • Opakovatelnost a konzistence barev
  • Odolnost vůči poškrábání a oděru
  • Omyvatelnost
  • Neblednoucí a flexibilní aplikace
  • Snadná instalace výtisků (robustnost)
  • Výtisky jsou bez zápachu
  • Certifikáty zdravotní nezávadnosti GREENGUARD Gold, AgBB a ASTM F739 Typ II