Konica Minolta sjednocuje IT business

Konica Minolta koncentruje specialisty na IT služby do jedné centrální divize

Společnost chce posílit vývoj vlastních produktů a provázání s technologiemi Microsoft

Konica Minolta sází v České republice čím dál víc na IT služby. Ty se aktuálně podílejí na celkovém obratu skupiny zhruba z jedné třetiny a do budoucna se očekává další růst. Na zvýšený zájem zákazníků reaguje společnost sloučením specialistů divize IT služeb mateřské Konica Minolta Business Solutions Czech (KM CZ) a dceřiné firmy Konica Minolta IT Solutions Czech (KM ITSCZ, dříve WEBCOM). Díky tomu by mělo dojít k usnadnění přístupu českých firem k celému portfoliu softwarových služeb a ke zjednodušení komunikace zákazníků s Konica Minolta.

V posledních letech vnímáme prudké zvýšení zájmu našich klientů o digitalizaci. Stávající situace a opatření, které postihují každého z nás, tento zájem ještě umocňují. Abychom našim klientům dokázali poskytovat řešení a služby ještě rychleji a kvalitněji, posílili jsme výrobní potenciál naší dceřiné IT společnosti,“ uvedl Pavel Čurda, generální ředitel KM CZ, a dodal: „Pro naše zákazníky se tímto krokem nic nemění. Lidé, se kterými byli zvyklí komunikovat, zůstávají stále pod značkou Konica Minolta, jen nově s nimi však mohou řešit nejen služby v oblasti digitalizace, ale také řešení podporující menší či komplexní procesy podniků.“

KM ITS CZ je jedním z nejvýznamnějších partnerů společnosti Microsoft v oblasti podnikových řešení v České republice a patří mezi tři největší dodavatele CRM a ERP systémů na platformě Microsoft Dynamics a Microsoft 365 ve střední a východní Evropě. Společnost KM CZ se naopak zaměřuje na řešení pro digitalizaci, správu a archivaci dokumentů, řízení firemních procesů nebo služby spojené s koncepty kanceláře budoucnosti či průmyslu 4.0 na platformách ABBYY a Nintex/K2 a Power Platform. Od roku 2018 se pak nabídka rozšířila také o inteligentní kamerové systémy.

Převodem IT specialistů nedochází jen ke zvýšení našich zdrojů, ale také ke sjednocení metodického řízení, vzdělávání, přenosu know-how a sdílení best practices v softwarovém oboru, ve kterém působíme více jak 23 let,“ uvedl Martin Pondělíček, výkonný ředitel KM ITS CZ, a doplňuje: „Toto personální posílení přinese zákazníkům Konica Minolta celou řadu nových řešení či produktů, které jim výrazně pomohou automatizovat, zrychlovat a digitalizovat jejich procesy tak, aby dokázali uspokojovat potřeby svých klientů na co nejvyšší úrovni. Dále tímto krokem dochází k růstu znalostí v technologiích Power Platform, Power Automate či Microsoft 365, které našim klientům usnadňují každodenní práci.“

V IT řešeních zaměřujících se na zvyšování produktivity, automatizace či správy Backoffice procesů uvedla společnost Konica Minolta na trh v posledních 18 měsících několik vlastních produktů. Jako např. řešení Flowdoc pro automatizaci schvalovaní či Invoice 365 pro digitalizaci a ukládaní dokumentů, v oblasti podpory klíčových procesů Automotive CRM, umožňující prodejcům automobilů zrychlení obsluhy klienta a zvýšení úspěšnosti prodeje. V neposlední řadě pak řešení FLEETMAN, které pomáhá středním a velkým společnostem efektivně řídit správu jejich vozové flotily.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost poskytující inovativní řešení pro podniky a instituce. Její silné stránky spočívají v kombinování moderních materiálů a klíčových technologií pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání či nano-zpracování. Konica Minolta vytváří hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit jejich pracovní výzvy a procesy. V éře internetu věcí využívá svých hlubokých odborných znalostí digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost poskytující sofistikovaná řešení. Při vytváření inovací spolupracuje s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery. Konica Minolta má sídlo v Tokiu a v jejích koncernových společnostech působí v 50 zemích více než 43 000 zaměstnanců. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích celého světa.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2019 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 64,3 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (33 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (41,4 %). Velký důraz klade na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení jedno z nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například na poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM systému K2, na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.

O společnosti Konica Minolta IT Solutions Czech

Konica Minolta IT Solutions Czech se dlouhodobě zaměřuje na softwarová řešení na platformě Microsoft a dodává specializované podnikové systémy zákazníkům převážně v České republice. Patří mezi nejvýznamnější partnery Microsoft pro oblast ERP a CRM systémů díky svým nejvyšším kompetencím, certifikacím a oborovým znalostem. Společnost také vyvíjí vlastní produkty, např. Automotive CRM pro dealerství vozů ke správě marketingových a obchodních procesů nebo Fleetman, který přináší lepší přehled nad vozovým parkem a sjednocuje všechny záznamy a dokumenty do jednoho systému. Více informací na www.konicaminoltaits.cz.