Nová řada produkčních tiskáren imagePROGRAF TZ-30000

Zatím nejrychlejší tiskárna imagePROGRAF pomocníkem pro krátké termíny v architektuře, strojírenství i copy centrech

Nová řada produkčních tiskáren imagePROGRAF TZ-30000 od společnosti Canon je určena dynamickým podnikům, které si musí poradit s dodáváním zakázek v krátkých termínech. Novinka v sobě spojuje vysokou rychlost výstupu s množstvím funkcí, které podporují nepřetržitou produktivitu a efektivitu. Toto robustní tiskové zařízení nabízí výbornou manipulaci s médii a dokáže produkovat vysoce kvalitní aplikace – například výkresy CAD/GIS, nákresy, plány nebo plakáty – a je ideální volbou pro zákazníky z oblasti architektury, strojírenství, stavebnictví nebo výroby, stejně jako pro profesionální poskytovatele tisku a copy centra. Multifunkční imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 nabízí kombinaci tiskárny s precizním integrovaným skenerem v jediném stroji pro ještě efektivnější pracovní procesy.

Maximální výkon, minimální doba odstávky

Tento nejnovější model nabízí tisk rychlostí čtyři strany CAD formátu A1 za minutu, jedná se tak o nejrychlejší modelovou řadu imagePROGRAF. Díky velkokapacitním zásobníkům inkoustu o objemu 700 ml a duálnímu podávání rolí maximalizuje výkon a minimalizuje dobu, kdy je stroj mimo provoz. Pohodlně zvládá produkční objemy mezi 300 a 500 čtverečními metry měsíčně, nabízí podporu softwaru pro správu pracovních toků Direct Print Plus a vysokokapacitní stohovač, který pojme až 100 archů A0.

Tato řada tiskáren byla navržena pro maximální produktivitu a jako první ve své kategorii disponuje systémem pro výměnu rolí a inkoustů během tisku. Díky chytré sadě rolí je zakládání médií opravdu hračka. Uživatel jednoduše umístí roli do podavače a tiskárna už zbytek zařídí sama. První výtisk A1 CAD tak můžete držet v ruce již 19 sekund od okamžiku, kdy zmáčknete tlačítko „Tisknout“.

Ovladač tiskárny CPP a nástroj CPP Publisher Select pro zadávání úloh pomáhají dosáhnout efektivního tisku a omezují chyby tisku tak, že sledují šířku média a zbývající množství média před tiskem.

Výjimečná kvalita tisku od společnosti Canon

Nová tiskárna využívá špičkovou inkoustovou technologii LUCIA TD společnosti Canon, která umožňuje vysoce kvalitní tisk od CAD výkresů po mapy a plakáty na širokou škálu natíraných i nepotahovaných médií. Jemné černé linie a text je možné reprodukovat čistě a s minimálním rozpitím, a to dokonce na obyčejný levný papír pro inkoustový tisk.



Konstrukce imagePROGRAF TZ-30000 s předním přístupem usnadňuje veškerou obsluhu


Zdokonalený design a zabezpečení

Ergonomický konsolový design šetří místo a zajišťuje, aby bylo možné činnosti, jako je výměna inkoustových zásobníků a rolí s médii, možné provádět z přední části imagePROGRAF TZ-30000, zatímco dokončené výtisky lze odebírat z horní části stroje.

Model MFP Z36 je vybaven ještě větším množstvím funkcí při menší velikosti zařízení, a to díky integraci vysoce kvalitního multifunkčního skeneru se systémem duálního LED osvětlení. Tento multifunkční model se snadno instaluje a hodí se zejména pro menší kancelářské prostory. Je vybaven velkým samostatným dotykovým displejem se snadno použitelnou funkcí náhledu a bohatými možnostmi editace obrazu.

Pro zajištění optimálního zabezpečení lze nastavit i to, že po dokončení každé tiskové úlohy zařízení automaticky vymaže tisková data z pevného disku. Samozřejmostí je možnost použít volitelný PIN kód pro zabezpečení rozhraní a zamezení neoprávněného přístupu.

Junichi Wachi, ředitel divize LFP EMEA společnosti Canon Europe, uvedl k představení nové řady imagePROGRAF TZ-30000: „Během vývoje nové řady imagePROGRAF TZ-30000 jsme se snažili vyřešit několik typických problémů, kterým čelí uživatelé LED plotterů nižší třídy. Tato plně vybavená produkční tiskárna dokázala skloubit produktivitu a efektivitu, zkracuje časy velkoformátového tisku a dokončování a pomáhá zákazníkům dodržet i ty nejkratší termíny. Jsem si jist, že tento nejnovější přírůstek do rodiny imagePROGRAF posouvá laťku ještě výše a bude schopen splnit rostoucí nároky kteréhokoli podniku, který potřebuje optimalizovanou a bezproblémovou produkci velkoformátového tisku.“

Nové modely imagePROGRAF TZ-30000 a imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 budou v prodeji u partnerů Canon od května 2021.